Hozzávalók:
2 x 150g bőrös kacsamellfilé
1 bagett
15g sózatlan,felezett dióbél
3 db narancs
30g spenótlevél
só, bors
Sűrűn vagdosd be a kacsa bőrét,és alaposan dörzsöld be sóval és fekete borssal, majd bőrös oldalával lefelé fektesd egy tapadásmentes serpenyőbe,és tedd fel közepes lángra. Pirítsd 6 percig, vagy amíg a bőr sötét aranybarna nem lesz. Ekkor fordítsd meg,és süsd még 5 percig. Tedd ki egy deszkára hűlni, a serpenyőt pedig hagyd fent a lángon.
Vágj 10 vékony szeletet a bagettből. A dióval együtt tedd a forró serpenyőbe,pirítsd aranybarnára a kacsa zsírjában,majd vedd ki az edényből,és rendezd el a tányéron. A narancsokat vágd vékony szeletekre.
Szeleteld vékonyra a kacsát, fektesd a pirítósra, aztán a narancsszeleteket is rendezd el. A deszkán felgyűlt szaftokban hempergesd meg a spenótleveleket, és szórd rá azt is. Reszeld vagy morzsold rá a diót, hintsd meg egy kis sóval és borssal és már tálalható is!
Jó étvágyat!