Szafi Free Expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz 1000g

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes kelesztés nélküli édes és sós „kelt” tészták készíthetőek a lisztkeverék segítségével, pillanatok alatt. Élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend méltó alapanyaga lehet. Összetevők: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, cirokliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rost (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav) Recept ötlet: Szafi Free fonott kalács Hozzávalók (490 grammos kalácshoz): • 250g Szafi Free EXPRESSZ lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz • 55g por eritrit (vagy porcukor) – nagyon fontos, hogy por állagú legyen • 1g himalája só • 1g szódabikarbóna • késhegynyi vanília őrlemény • 1 citrom héja (kb. 10g) • 30g almaecet (vagy frissen facsart citromlé) • 260g szobahőmérsékletű víz • ízlés szerint adhatunk hozzá aszalványokat, pl. mazsolát kenéshez: 10g frissen facsart narancslé Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt. 2 külön tálba mérjük ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és addig gyúrjuk, míg el nem válik a kezünktől (2-3 perc). Összeállítás után 5 percig pihentessük. Ezután osszuk 4 részre a tésztát, sodorjunk belőle 23 cm-es rudakat, úgy hogy a közepe vastagabb maradjon, a végei pedig egyenletesen vékonyodjanak. Lazán fonjuk össze. Sütés előtt kenjük le narancslével. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig süssük, majd újra kenjük le és további 15 percig süssük 200 fokon. Rácson hagyjuk langyosra kihűlni, majd ízlés szerint fogyasszuk.

Összehasonlítás