Szafi Free Expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz 1000g

2 440 Ft

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes kelesztés nélküli édes és sós „kelt” tészták készíthetőek a lisztkeverék segítségével, pillanatok alatt. Élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend méltó alapanyaga lehet. Összetevők: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, cirokliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rost (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav) Recept ötlet: Szafi Free fonott kalács Hozzávalók (490 grammos kalácshoz): • 250g Szafi Free EXPRESSZ lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz • 55g por eritrit (vagy porcukor) – nagyon fontos, hogy por állagú legyen • 1g himalája só • 1g szódabikarbóna • késhegynyi vanília őrlemény • 1 citrom héja (kb. 10g) • 30g almaecet (vagy frissen facsart citromlé) • 260g szobahőmérsékletű víz • ízlés szerint adhatunk hozzá aszalványokat, pl. mazsolát kenéshez: 10g frissen facsart narancslé Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt. 2 külön tálba mérjük ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és addig gyúrjuk, míg el nem válik a kezünktől (2-3 perc). Összeállítás után 5 percig pihentessük. Ezután osszuk 4 részre a tésztát, sodorjunk belőle 23 cm-es rudakat, úgy hogy a közepe vastagabb maradjon, a végei pedig egyenletesen vékonyodjanak. Lazán fonjuk össze. Sütés előtt kenjük le narancslével. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig süssük, majd újra kenjük le és további 15 percig süssük 200 fokon. Rácson hagyjuk langyosra kihűlni, majd ízlés szerint fogyasszuk.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szafi Free Expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz 1000g” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .