RÉDEI BIO TÉSZTA ROZS TARHONYA KÉZI, 350 G

472 Ft

A Rédei tejles kiőrlésű rozs biotészták alapanyagául kiváló minőségű ökológiai gazdálkodásból származó rozs szolgál.Nagy valószínűséggel a rozs a legfiatalabb gabonafélénk. Eredete mintegy 2500 évre vezethető vissza, amikor is Kis-Ázsiában egy vad rozsfajtából – a hegyi rozsból – való nemesítés után kezdték meg termesztését. A rozs a német fekete kenyér gabonája, gyakran főznek belőle sört, illetve égetnek belőle szeszt. A kenyérkészítésnél leginkább a kovász készítéséhez használják. Miután a rozs sikértartalma alacsonyabb a búzáénál nem annyira dagad meg a belőle készített kenyér, így a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készült kenyereknél. Élettani hatásai: B1-vitamint, kalciumot, niacint, fehérjét, keményítőt, rostot, szerves sót, szacharint, nitrogént, kazeint és foszfátot tartalmaz. Magas élelmi-rost tartalma miatt rendszeres fogyasztása javítja bélműködésünket,enyhíti a székrekedést, az aranyérben szenvedők panaszait éscsökkenti a vér koleszterinszintjét.

Kategóriák: ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„RÉDEI BIO TÉSZTA ROZS TARHONYA KÉZI, 350 G” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .