ORGANIQA BIO NYERS MORINGA POR, 125 G

A moringa növény levelei tartalmazzák a legtöbb szükséges vitamint, ásványi anyagot, fehérjét és szénhidrátot.

Ázsiában már generációk óta használják cukorbetegség, szívbetegségek, vérszegénység, ízületi gyulladás, valamint májproblémák megelőzésére.

A növény fehérjetartalma közel 30%.

Antioxidánsokban gazdag, sejt- és szövetvédő hatású. A benne található C- és E-vitaminok serkentik agyfunkcióinkat.

Májvédő hatását a polifenoloknak köszönheti. Ismert ezen kívül még antibakteriális és gombaölő tulajdonsága is.

Átlagos tápérték 100g termékben:

  • energiatartalom: 1235 kJ/295 kcal,
  • fehérjék: 29,9g,
  • szénhidrát: 13,3g, amelyből cukrok: 1,8g,
  • zsírok: 6,7g, amelyből telített zsírsavak: 1,5g,
  • só: 0,4g

Jelentősebb vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek a moringában: A, C, E, kalcium, kálium

Jótékony hatások: lassíthatja az öregedési folyamatokat, tisztítja a májat, szabályozza a vércukor szintet, javítja az agyfunkciókat, vérszegénység és ízületi problémák esetén is használják.

Fogyasztása: zöld turmixok alapanyagaként, teaként, de mivel enyhe hashajtó hatása van, kezdetben csak napi 1/2 -1 teáskanállal javasolt szedni, majd fokozatosan növelhetjük a mennyiséget, ha nem okozott gondot a kisebb mennyiség.

Összehasonlítás