YOUR CART
- No products in the cart.
Subtotal:
0 Ft
A népi gyógyászatban több ezer éve használt mák magas foszfortartalma elősegíti a kalcium felszívódását és a csontokba való beépülését. A máknak magas a kálium és kalciumtartalma, sok E-, C-, és B-vitamin található meg benne. Emellett rengeteg vasat, magnéziumot, nátriumot és cinket is tartalmaz, ami a növekedést és a fejlődést befolyásoló enzimek kofaktora, illetve az immunrendszer támogatásában is nagy szerepe van. Megtalálható benne mind a kilenc esszenciális aminosav.
A mák olajának rendszeres fogyasztásával csökken a vér lipidszintje, kedvezően szabályozza a koleszterinszintet.
A mákolaj nyugtatólag hat az idegrendszerre, segíti a pihentető alvást. Tisztítja a bélrendszert, a bőr a mák olajától
táplált és puha lesz. Arc- és bőrradír is készíthető belőle. A mákolaj a keleti konyha klasszikus alapanyaga.
Péksüteményekben érvényesül legjobban a különleges aromája, de salátákhoz, gyümölcslevesekhez is kiváló.
Összetevők: 100% hidegen sajtolt mákolaj
Allergén információk:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót, mandulát tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Energia: 899 kcal, Zsír: 99,86 g ebből telített zsírsav: 11,17 g, Szénhidrát: 0 g ebből cukor 0 g, Fehérje: 0 g, Só: 0 g