Roston sült karfiol-és brokkolitál hummusszal

400g karfiol és brokkoli rózsáira szedve

2 evőkanál olivaolaj

250g quinoa ÉDEN PRÉMIUM QUINOA, 500 G

2 szelet főtt cékla kockára vágva

nagy maréknyi bébispenót

10 szem dió megpirítva és apróra vágva

2 evőkanál tahini RAPUNZEL BIO SZEZÁMKRÉM FEHÉR, 250 G

3 evőkanál hummusz

1/2 citrom leve

1/2 citrom gerezdekre vágva

Előző este melegítsük elő a sütőt (villany:200fok,gáz:6-os fokozat). Tegyük a karfiol-és brokkolirózsákat egy nagyobb tepsibe,locsoljuk meg az olajjal,szórjuk meg sóval. Süssük 25-30 perc alatt aranybarnára és puhára,majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Másnap osszuk el 2 tálban a quinoát,tegyük rá a céklát,erre kerül a spenót,a karfiol és a brokkoli,majd szórjuk meg a dióval. Az öntethez keverjük össze a tahinit,a hummuszt a citromlével és 1 evőkanál vízzel. Forgassuk a zöldséges quinoához. A citromgerezdekkel kínáljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük