50g bulgur NATURA BULGUR, 500 G
2 narancs reszelt héja és leve,a többi meghámozva és felaprítva
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál almaecet DENNREE BIO ALMAECET, 750 ML
2 tk. apróra vágott friss menta
3 újhagyma karikákra vágva
4 dió durvára vágva
4 olajbogyó félbevágva
2 cékla,kisebb darabokra vágva
40g feta VIOLIFE NÖVÉNYI SAJT GÖRÖG FEHÉR, 200 G
A bulgurt szórjuk egy kis lábosba,öntsünk rá annyi vizet,amennyi ellepi,forraljuk fel,és főzzük 5 percen át,vagy amíg megpuhul. Szűrjük le,és nyomjuk ki belőle a felesleges vizet. Tegyük egy tálba.
Keverjük a bulgurhoz a narancshéjat és a narancslevet,a fokhagymát és az ecetet. Forgassuk össze a mentával,a hagymával,a dióval és az olajbogyóval! Végül adjuk hozzá a céklát és a narancsot. A fetát tegyük a tetejére!
Adagonként
270 kcal
10 g zsír
3 g telített zsírsav
31 g szénhidrát
16 g cukor
8 g rost
11 g fehérje
0,7 g só