Közzétéve:

Mentás cékla-,feta-és bulgursaláta

50g bulgur NATURA BULGUR, 500 G

2 narancs reszelt héja és leve,a többi meghámozva és felaprítva

1 gerezd fokhagyma

1 teáskanál almaecet DENNREE BIO ALMAECET, 750 ML

2 tk. apróra vágott friss menta

3 újhagyma karikákra vágva

4 dió durvára vágva

4 olajbogyó félbevágva

2 cékla,kisebb darabokra vágva

40g feta  VIOLIFE NÖVÉNYI SAJT GÖRÖG FEHÉR, 200 G

A bulgurt szórjuk egy kis lábosba,öntsünk rá annyi vizet,amennyi ellepi,forraljuk fel,és főzzük 5 percen át,vagy amíg megpuhul. Szűrjük le,és nyomjuk ki belőle a felesleges vizet. Tegyük egy tálba.

Keverjük a bulgurhoz a narancshéjat és a narancslevet,a fokhagymát és az ecetet. Forgassuk össze a mentával,a hagymával,a dióval és az olajbogyóval! Végül adjuk hozzá a céklát és a narancsot. A fetát tegyük a tetejére!

Adagonként

270 kcal

10 g zsír

3 g telített zsírsav

31 g szénhidrát

16 g cukor

8 g rost

11 g fehérje

0,7 g só

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .