Közzétéve:

Kacsamell narancssalátával

Hozzávalók:

2 x 150g bőrös kacsamellfilé

1 bagett

15g sózatlan,felezett dióbél

3 db narancs

30g spenótlevél

só, bors

 

Sűrűn vagdosd be a kacsa bőrét,és alaposan dörzsöld be sóval és fekete borssal, majd bőrös oldalával lefelé fektesd egy tapadásmentes serpenyőbe,és tedd fel közepes lángra. Pirítsd 6 percig, vagy amíg a bőr sötét aranybarna nem lesz. Ekkor fordítsd meg,és süsd még 5 percig. Tedd ki egy deszkára hűlni, a serpenyőt pedig hagyd fent a lángon.

Vágj 10 vékony szeletet a bagettből. A dióval együtt tedd a forró serpenyőbe,pirítsd aranybarnára a kacsa zsírjában,majd vedd ki az edényből,és rendezd el a tányéron. A narancsokat vágd vékony szeletekre.

Szeleteld vékonyra a kacsát, fektesd a pirítósra, aztán a narancsszeleteket is rendezd el. A deszkán felgyűlt szaftokban hempergesd meg a spenótleveleket, és szórd rá azt is. Reszeld vagy morzsold rá a diót, hintsd meg egy kis sóval és borssal és már tálalható is!

 

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .