Elkészítési idő:40perc 1 adag 200kcal
Hozzávalók:
2 nagyobb cukkini
1 karfiol
3dl rizstej The Bridge Bio Rizsital 1000ml
4 evőkanál sörélesztőpehely ÉDEN PRÉMIUM SÖRÉLESZTŐPEHELY GLUTÉNMENTES, 100 G
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kókuszolaj Kókuszolaj üvegben 1000ml
só,bors
A karfiolt megtisztítjuk,rózsáira szedjük,és lobogó vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük,és hagyjuk kihűlni. Ezután aprítógépben pépesítjük a rizstejjel és a sörélesztővel. Sóval és borssal ízesítjük.
Megmossuk a cukkiniket,és hosszú,vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a kókuszolajat és egy perc alatt megpirítjuk benne az apróra vágott fokhagymát. Ezután hozzákeverjük a cukkinitésztát. Addig sütjük,míg a szálak kissé összeesnek,de még ne puhulnak meg teljesen. Végül a szószt a „tésztára” kanalazzuk.