Cukkinispagetti vegán Alfredo szósszal

Elkészítési idő:40perc  1 adag 200kcal

Hozzávalók:

2 nagyobb cukkini

1 karfiol

3dl rizstej The Bridge Bio Rizsital 1000ml

4 evőkanál sörélesztőpehely ÉDEN PRÉMIUM SÖRÉLESZTŐPEHELY GLUTÉNMENTES, 100 G

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál kókuszolaj Kókuszolaj üvegben 1000ml

só,bors

A karfiolt megtisztítjuk,rózsáira szedjük,és lobogó vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük,és hagyjuk kihűlni. Ezután aprítógépben pépesítjük a rizstejjel és a sörélesztővel. Sóval és borssal ízesítjük.

Megmossuk a cukkiniket,és hosszú,vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a kókuszolajat és egy perc alatt megpirítjuk benne az apróra vágott fokhagymát. Ezután hozzákeverjük a cukkinitésztát. Addig sütjük,míg a szálak kissé összeesnek,de még ne puhulnak meg teljesen. Végül a szószt a „tésztára” kanalazzuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük