OLAJ SZÓTÁR

A bioboltban sokféle olaj megtalálható,de melyiket mire használjuk?

Extra szűz olivaolaj

Hidegen sajtolt olaj,ezért az íze különlegesen karakteres. A benne levő A és E vitaminnak köszönhetően nagyon jó antioxidáns,vagyis segít a káros szabadgyökök elleni küzdelemben. Emellett csökkenti a szervezet LDL koleszterin szintjét,így támogatja a szív és érrendszert. Ezt az olajat elsősorban salátákra használjuk,vagy tálaláskor öntsük az ételekre,mert melegítés közben elveszti jellegzetes ízét.

 

Szezámolaj SOLIO SZEZÁM OLAJ, 200 ML

Jellegzetes,pikáns ízű olaj,kiváló ázsiai ételek készítéséhez. Általában pirított szezámmagból készül,így még koncentráltabb az íze. Tökéletes arányban találhatók benne az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak,amelyek fogyasztása kedvezően hat a keringési rendszerre. Felbontás után 1-2 hónapon belül használjuk el,mert könnyen megavasodik.

 

Napraforgóolaj SOLIO NAPRAFORGÓ ÉTOLAJ, 1000 ML

Ez a könnyű,semleges ízű olaj remek E vitamin forrás és sok telítetlen zsírsavat tartalmaz. Remek segítség a főzéshez és bő olajban sütéshez. A finomítatlan verziókat hideg ételekhez használjuk és keverjük olivaolajjal.

 

Földimogyoró olaj SOLIO FÖLDIMOGYORÓ OLAJ, 500 ML

Kellemes aromájú olaj,amely egyszerre használható hidegen salátákhoz és főzéshez,sütéshez is,ugyanis igen magas hőmérsékletre hevíthető. Sok telítetlen zsírsavat tartalmaz,sőt bőrtápláló olajként is remekül megállja a helyét.

 

Avokádóolaj 

Smaragdzöld színű,édeskés ízű olaj. Bármilyen salátaöntethez és marináláshoz is használható,de sütésre is alkalmas.Gazdag telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban,E vitaminban. Támogatja a szívet és segít a gyulladások kezelésében is.

Csonthéjasokból készített olajok

A dióolaj SOLIO DIÓ OLAJ, 200 ML kíméletes pörköléssel készül,elsősorban Franciaországban. Locsoljunk belőle egy keveset a salátánkra,tésztákra vagy grillezett húsokra. Emellett kiváló salátaöntet készíthető belőle,mert jól keveredik a különféle salátaecetekel. Felnyitás után 1 hónapon belül használjuk el.

A mandulaolajban SOLIO MANDULA OLAJ, 200 ML és a makadámiadió olajban sok telítetlen zsírsavat találunk. Bőrápolásra is kiválóan alkalmas,illetve striák,terhességi csíkok eltüntetésére is használható.

A kókuszolaj Kókuszolaj üvegben 1000ml 24 C alatt szilárd halmazállapotú,24 C felett folyékony. Kellemes ízt ad az ételeknek. Sütni-főzni is lehet vele,illetve kiválóan alkalmas bőr,-és hajápolásra. Magas a telítetlen zsírsav tartalma.

 

Kukoricaolaj SOLIO KUKORICACSÍRA OLAJ, 200 ML

Kukoricaszemből préselt,semleges ízű és illatú olaj,ezért főzéshez és sütéshez is ajánlott. esszenciális zsírsavtartalma 50-60%, s ehhez biológiailag értékes sajátságú minor vegyületei (szterinek és tokoferolok) jelentősen hozzájárulnak.

 

Növényi olaj BIOGOLD OMEGA 3MIX HIDEGEN SAJTOLT ÉTOLAJ, 1000 ML

Gazdaságos választás,mert rendkívül olcsón előállítható. Neve arra utal,hogy többféle olajat kevernek össze,pédául repcét,napraforgót,szőlőmagot. Sütéshez-főzéshez,illetve bő olajban való sütéshez is kiválóan alkalmas.

 

Repceolaj SOLIO REPCE OLAJ, 1000 ML

A repce magjából készülő semleges ízű olaj, amely szinte bármilyen konyhai művelethez használható. Sok egyszeresen és többszörösen telített zsírsavat tartalmaz. Omega 3 tartalma tízszer több az oliva olajénak,és jó sok omega 6 és omega 9 található benne,melyek segítik az egészséges ízületek megőrzését,támogatják az agy-és szívműködést.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük